Αναβολή συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α. – Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης – Αναστολή προθεσμιών διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ  12/03/2020

Ανακοινώνεται προς τους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αίγινας πως σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11.03.2020, «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ Α’ 11.03.2020):

1) Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης

Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην Κ.Ε.Α.) και το Επίδομα Στέγασης προβλέπεται παράταση ενός μήνα από την ισχύ τους. Δηλαδή για τις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την καταβολή του επιδόματος, οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν έως τέλος Απριλίου 2020.

2) Αναστολή προθεσμιών διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης

Για το Επίδομα Γέννησης αναστέλλονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι πρθεσμίες στις περιπτώσεις κατάθεσης των δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας.

3) Αναβολή συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α.

Τέλος, αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση κατ’ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής. 

logos με τρια ευρωπης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.